Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem with blitz...

  1. #1
    nol3n
    Guest

    Problem with blitz...

    So my blitz's reverse no longer works...The stop/brake function still works, but I can no longer go in reverse. Any help would be greatly appreciated.

  2. #2
    Senior Member andersonwal's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Cantonment, FL
    Posts
    304
    Check your manual, i think your esc is probably in race mode which eliminates reverse, check your manual to see how to put it in sport mode.
    I reject your reality, and blow it up with C4.

    My Garage:
    Losi 8ight 2.0 E
    Losi XXX-SCT
    Associated B4.1 Worlds edition

  3. #3
    nol3n
    Guest
    I found this after not finding my manual:

    Don't know where you guys are getting your info - the SC15 ESC *is* programmable.

    For the first ~2s of EVERY poweron it goes into programming mode = the LED blinks green & red.

    Move your trigger Full Fwd then Full Brake within this time and it will memorise those settings
    then makes a soft chime; the motor will not run during the programming.


    It does it EVERY poweron, so be careful if your TX is being held by anyone fingering the trigger inadvertently.
    Only if the throttle remains @ neutral for the 1st 2s then it'll just reuse its last-set programming settings.

    I just cant figure out how to program it right...

  4. #4
    5g5r5a5n5t5
    Guest
    I would try to youtube a how to video

  5. #5
    Senior Member andersonwal's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Cantonment, FL
    Posts
    304
    turn on your transmitter then turn on your truck while holding full foward on your transmitter and watch your truck to see if the lights on the esc blink. Then if the esc does something, go into full reverse. that how you program most esc's (also i would do this with the truck off the ground or the motor disconnected just in case.)
    I reject your reality, and blow it up with C4.

    My Garage:
    Losi 8ight 2.0 E
    Losi XXX-SCT
    Associated B4.1 Worlds edition

  6. #6
    nol3n
    Guest
    I'm beginning to think my ESC is just screwed up. I tried what you said to no avail.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Wisconsin
    Posts
    91
    thats what happen to me. The esc is not programable. The esc just ran hot for a run that has the disable feature gone. if you run a lipo then this is a very probable possibilty. Ive had year of experince with this esc. I had just water proofed one today with hot glue

Similar Threads

  1. motor problem
    By tom revelly in forum Electric RC General Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 11-24-2011, 07:23 PM
  2. motor problem
    By tom revelly in forum Electric RC General Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 11-24-2011, 07:10 PM
  3. problem needs solving
    By shnebo in forum Electric RC General Discussions
    Replies: 6
    Last Post: 07-14-2011, 01:07 AM
  4. Factory Team B4.1 problem, help?
    By andjoh in forum Team Associated Fan Thread
    Replies: 5
    Last Post: 06-21-2011, 11:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •