Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Axial AE-2 ESC Problems

  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    39

    Axial AE-2 ESC Problems

    Hi guys,

    I got an axial scx10 rtr with the new esc . Rangood for a while but now it just wont go , i have steering but no forward or reverse. I tried to reset and it wont work and axial dont want anything to do with . whats wrong with it or is it stuffed?

    Cheers

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    B.C Canada.....Eh?
    Posts
    226
    Maybe it's the Motor? Not the ESC?
    Collection:
    B4 Mamba. 'Nuf said.
    RC18T (added wing)
    GC-3 gatekeeper Losi Mini-Crawler
    Micro-t
    Micro-SCT
    Original Mini LST (Exo-Tek LXT Single Servo Converson, Traxxas servo)
    Soon to be Quadcopter.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    39
    Can that screw it up, im running a 45t integy should i try stock motor?

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Ontario Canada
    Posts
    110
    Yes try the stock motor and try recalibrating the ESC to the radio/reciever.

    Hope this helps!

  5. #5
    Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by XterraTrax View Post
    Yes try the stock motor and try recalibrating the ESC to the radio/reciever.

    Hope this helps!
    Thanks man i did it before and it has worked, that integy motor must be stuffing with it . ill buy a new stocker for it

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    B.C Canada.....Eh?
    Posts
    226
    Maybe the motor was to high of a winding? but usually ESCs of a lower winding limit, could be just a faulty motor
    Collection:
    B4 Mamba. 'Nuf said.
    RC18T (added wing)
    GC-3 gatekeeper Losi Mini-Crawler
    Micro-t
    Micro-SCT
    Original Mini LST (Exo-Tek LXT Single Servo Converson, Traxxas servo)
    Soon to be Quadcopter.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    39
    Yesh im not too sure as i just went for a half hour run at my crawling spot without issues must be the motor

  8. #8
    Member TheMdot's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    DeLand Fla
    Posts
    57
    Axial told me I could run that ESC with any motor set-up I liked. true or false?

  9. #9
    Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    39
    Not too sure, Mine runs fine with any motor other than the 45t integy. Must have got damaged from water or something as it was working fine in my CC-01

  10. #10
    Member TheMdot's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    DeLand Fla
    Posts
    57
    Scott from Axial assured me that you can run any motor with that esc. I'm surprised That Axial doesnt want anything to do with it. Scott was very helpful and took the time to walk me through everything. Check your controller to make sure nothing is switched. I made the mistake of reversing the throttle. Double check and let us know.
    You could say I'm an ADDiCT!

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Problems with SC10
    By BlitzHPI in forum Team Associated Short Course Trucks
    Replies: 7
    Last Post: 04-09-2013, 03:42 AM
  2. traxxas slash 4x4 problems
    By p0w3rslave in forum Traxxas Short Course Trucks
    Replies: 4
    Last Post: 06-19-2012, 01:40 AM
  3. Losi Strike ESC problems
    By TheMdot in forum Losi Short Course Trucks
    Replies: 4
    Last Post: 08-21-2011, 03:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •